Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Maxi Φόρεμα: Πώς να το φορέσετε ανάλογα με το σώμα σας


Φορέματα με αέρινες γραμμές, φωτεινές αποχρώσεις και prints με λουλούδια… και οι καλοκαιρινές εμφανίσεις σας αποκτούν χαρακτήρα!

 Τα maxi φορέματα αποτελούν τη “must” πρόταση για τις ζεστές ημέρες του...
καλοκαιριού, είτε διαθέτουν αρχαιοελληνικό στυλ, είτε ασύμμετρα κοψίματα. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το ιδανικό μακρύ φόρεμα ανάλογα με τον τύπο του σώματος σας και να το συνδυάσετε άψογα με τα υπόλοιπα αξεσουάρ…

Maxi φορέματα ανάλογα με το σωματότυπο σας

Εάν ανήκετε στις πληθωρικές γυναίκες, καλό είναι να προτιμήσετε ένα μακρύ φόρεμα σε σκούρες αποχρώσεις, που να τονίζει τη μέση, ειδικά εάν αυτό «φουσκώνει» προς τα κάτω. Έτσι θα δώσετε λιγότερο όγκο στην εμφάνιση σας! Ωστόσο, φέτος η μόδα προστάζει φορέματα γραμμής Α, δηλαδή φορέματα με ίσιο και αέρινο στυλ. Εάν έχετε σωματότυπο αχλαδιού ή μήλου, μη διστάσετε να εξοπλίσετε τη ντουλάπα σας με maxi φορέματα, αφού αυτά θα σας βοηθήσουν να κρύψετε τα περιττά κιλά στην κοιλιά. Βέβαια, ένα ανήκετε στις ψηλόλιγνες γυναίκες, δώστε βάση στα πιο εφαρμοστά, τα οποία θα αναδείξουν το σεξαπίλ σας.

Tips για τις μικροκαμωμένες γυναίκες…

- Εκμεταλλευτείτε τα μικρά prints και τα λεπτά σχέδια

Οι μικρές εκτυπώσεις θα σας κάνουν να δείχνετε ψηλότερες και θα ταιριάξουν καλύτερα με την εικόνα σας. Ακόμα καλύτερα, δοκιμάστε τα με γλυκά σορμπέ χρώματα ή λίγο πιο φωτεινές αποχρώσεις, όπως είναι το ανοιχτό κίτρινο ή πορτοκαλί. Πάντως, προτιμήστε τη μονοχρωμία, ώστε να μετατρέψετε το maxi φόρεμα σε κολακευτικό.

- Βάλτε μια ζώνη στο ύψος της μέσης

Αν φορέσετε ένα μακρύ φόρεμα και νιώσετε ότι χάνεστε μέσα στο ύφασμα… φορέστε μια ζώνη, ώστε να διορθώσετε την εικόνα σας. Βεβαιωθείτε ότι η λεπτή ζώνη θα έχει τοποθετηθεί σωστά, είτε λίγο πάνω από τους γοφούς, είτε ψηλά στη μέση. Σε γενικές γραμμές πάντως, προτιμήστε skinny ζώνες που δεν θα σας προσθέτουν όγκο!

- Δώστε βάση στο στράπλες maxi φόρεμα

Το κόλπο είναι να δείχνετε όσο περισσότερο δέρμα γίνεται… οπότε επιλέξτε ένα στράπλες φόρεμα, το οποίο θα φτάνει μέχρι και τους αστραγάλους. Αυτό το φόρεμα θα μακρύνει το λαιμό σας πολύ περισσότερο από τα φορέματα με τιράντες. Με άλλα λόγια, προσπαθήστε να βρείτε ένα φόρεμα με ευέλικτο κόψιμο, το οποίο να κολακεύει το σώμα σας.

- Συνδυάστε το με ψηλοτάκουνα παπούτσια

Ο Θεός μπορεί να μην σας προίκισε με ένα δίμετρο ανάστημα, αλλά τα ψηλοτάκουνα παπούτσια θα σας χαρίσουν το επιθυμητό ύψος. Παράλληλα, θα σας χαρίσουν μια ψηλόλιγνη φιγούρα, ειδικά εάν έχετε λίγα παραπανίσια κιλά. Βέβαια, για μια πιο «χαλαρή» εμφάνιση διαλέξτε πέδιλα, σανδάλια ή χαμηλές πλατφόρμες.

Τα αξεσουάρ χαρίζουν έξτρα στυλ και ομορφιά

Όταν φοράτε ένα maxi φόρεμα, δεν χρειάζεται να το συνδυάσετε με πλούσια κολιέ ή υπερβολικό μακιγιάζ. Ένα μικρό και χαριτωμένο κολιέ ή ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια θα απογειώσουν την εικόνα σας. Εάν κινηθείτε σε ένα απλό και καλοκαιρινό ύφος, θα εντυπωσιάσετε χωρίς κόπο!

Πιάστε τα μαλλιά σας… σε έναν κομψό κότσο!

Τα μαλλιά είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, όταν φοράτε ένα maxi φόρεμα. Εάν θέλετε να «κλέψετε» τις εντυπώσεις, πιάστε ψηλά τα μαλλιά σας, ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα ο λαιμός σας. Ωστόσο, πολλές γυναίκες επιλέγουν τις μπούκλες και ένα wet look που «μυρίζει» καλοκαίρι.



flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ τα σχόλια δημοσιεύονται αρκεί να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά