Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Μυστικά για φθινοπωρινά λουκ χωρίς να χαλάσεις ευρώ

Κάθε Σεπτέμβρη, όπως και το φετινό, ανοιγοκλείνεις τη ντουλάπα, αλλά μάταια: δεν ξέρεις τι να φορέσεις ακριβώς και είναι αλήθεια. Ιδού τα απαραίτητα για το φθινόπωρο, δίχως να κάνεις την παραμικρή αγορά.

Το τζιν... μου πάει στενό:
Η λύση του να αγοράσεις ένα καινούργιο τζιν μέχρι να χάσεις τα κιλά των διακοπών, αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός. Ευτυχώς για εμάς το τζιν, το αγαπημένο ρούχο του φθινοπώρου που το αγοράσαμε στενό και skinny όσο δεν παίρνει, μπορεί να πάρει μερικούς πόντους.
Η συμβουλή της μαμάς: Πλένεις το τζιν με κρύο νερό, έπειτα το κουμπώνεις αφού το τοποθετήσεις σε μια πλάτη καρέκλας, 2-3 εκατοστά πιο φαρδιά από τη μέση σου. Αφήνεις στον αέρα να στεγνώσεις το τζιν και όχι στο στεγνωτήριο για να μην σου γίνει σούπερ skinny και το φοράς, χωρίς να ρουφάς την κοιλιά!
Ιδανικά:
Τζιν παντελόνι + μπαλαρίνα
Τζιν παντελόνι + σακάκι
Τζιν παντελόνι + loose t-shirt
Το λεπτό εξώπλατο πλεκτό:
Τώρα που τα βράδια η ψύχρα δυναμώνει, το λεπτό πλεκτό πουλοβεράκι θα σε σώσει. Τι να το κάνεις όμως που είναι βαρετό και δεν σε συγκινεί.
Μετά τα εξώπλατα φαρδιά μπλουζάκια της σεζόν, καιρός να τροποποιήσεις κι το λεπτό πουλοβεράκι κάνοντας ένα ωραίο κόψιμο από τη μέση της πλάτης μέχρι το λαιμό.
Αν φοβάσαι μήπως φύγουν πόντοι, μην ανησυχείς. Με ένα καλό σιδέρωμα, το αποτέλεσμα θα δείχνει φυσικό κι εσύ τρέντι.
Ιδανικά:
Ξώπλατο πουλόβερ + πουκάμισο
Ξώπλατο πουλόβερ και -shirt διαφορετικού χρώματος.
Τα παπούτσια σου πάνε μικρά:
Τα δερμάτινα μπαλαρινάκια ή μποτίνια σου, θα αποτελούσαν την ιδανική μετάβαση από τη σαγιονάρα σε ένα πιο ευπρεπές φθινοπωρινό λουκ. Έλα όμως που το ποδαράκι σου πήρε μεγαλύτερη φόρμα και η δερμάτινη μπλαρίνα σε ''χτυπάει''.
Η συμβουλή της μαμάς: Πέρασε το σεσουάρ σε κοντινή απόσταση από τα στενά σημεία. Φόρεσε αμέως τα παπούτσια με χοντρή κάλτσα ακόμα και διπλή μέσα στο σπίτι. Για μερικές ημέρες κάνε το ίδιο μέσα στο σπίτι και θα δεις μεγάλη αλλαγή. Τούτο μπορείς να το εφαρμόσεις μόνο σε δέρμα κι όχι συνθετικό ή βινίλ. Ταυτόχρονα, κάνε πεντικιούρ, κόψε τα νύχια των ποδιών που δεν το καταλαβαίνεις ότι έχουν μεγαλώσει, κι όμως θα δεις την διαφορά.
Ιδανικά:
Δερμάτινη μπαλαρίνα + τζιν
Δερμάτινο μποτίνι και φόρεμα δαντέλας.
Επιπλέον:
- Μην υποτιμάς ένα ωραίο φουλάρι που θα αναδείξει και το πιο βαρετό t-shirt συνδυασμένο με τζιν παντελόνι
- Μην φοβάσαι τη φλοράλ φούστα ή τζιπ κιλότ. Συνδυασμένη με μαύρο πουλοβεράκι ή ζακετάκι θα δείξει άκρως φθινοπωρινή.
-Μην απορρίψεις ακόμα το ναυτικό λουκ: μια απλή μπλούζα μαρινιέρα και μια τζιν φούστα θα σε κάνουν καπετάννισα του φθινοπώρου.
- Ρίξτο στο μπλε: η χρονιά του σκούρου μπλε ήταν η περσινή. Το μπλε είναι από μόνο του πιο μαλακό ως αποτέλεσμα από το μαύρο. Για να μην πέσει και η διάθεσή σου, ξέθαψε όλα τα μπλε κομμάτια που περιέχει η γκαρνταρόμπα σου.
-Ανανέωσε τα απλά μπλουζάκια σου. Ένα λευκό μπλουζάκι συνδυασμένο με διαφορετικό statement κολιέ (κάνε ανταλλαγές με τις κολλητές), μεταμορφώνει το λευκό μπλουζάκι και το κάνει να φαίνεται διαφορετικό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ τα σχόλια δημοσιεύονται αρκεί να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά