Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ: Άγγελος Μπράτης, ο έλληνας σχεδιαστής που σκίζει στις διεθνείς πασαρέλες

Οι αέρινες, αρχαιοπρεπείς και τόσο θηλυκές γραμμές του κέρδισαν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό νέων ταλέντων Who's On Next στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Ρώμης πέρσι. Φέτος, επανήλθε στο Fashion Week της πρωτεύουσας της μόδας, το Μιλάνο.

Γεννημένος στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1978, ο Αγγελος Μπράτης μεγάλωσε στο atelier της μητέρας του Ελισάβετ. 

Από νεαρή ηλικία συνειδητοποίησε την ανάγκη του για δημιουργία.

Σπούδασε σχέδιο μόδας στην Αθήνα και το 2002 κέρδισε υποτροφία στο φημισμένο Fashion Institute Arnhem της Ολλανδίας.

Ολοκλήρωσε το master του παρουσιάζοντας την προσωπική του collection για την άνοιξη-καλοκαίρι '03 στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υψηλής ραπτικής τον Ιανουάριο του 2003.

Ο οίκος Gattinoni τού πρότεινε συνεργασία και ο Αγγελος εγκαταστάθηκε στην ιταλική πρωτεύουσα για δύο χρόνια. Παράλληλα παρουσίασε ακόμη τρεις προσωπικές συλλογές στην Altaroma. Από την άνοιξη του 2005 διδάσκει moulage στην Accademia de Costume e di Moda και στο Μaster course του Instituto Europeo di Design της Ρώμης. Την άνοιξη του 2005 συμμετείχε στο «Dutch Touch» Paris & New York campaign. Ντύνει με τις δημιουργίες του τη βιτρίνα της Maria Luisa καθώς και τον κήπο του Μουσείου Μόδας στο Παρίσι με φωτογράφο τον Michel Mallard.


Τον Σεπτέμβριο του 2005 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο New York fashion week.

Στα σχέδια του δίνει έμφαση στην λεπτομέρεια διατηρώντας πάντα απλές και καθαρές γραμμές. Μελετά με πάθος την κίνηση του σώματος, λατρεύει τα λοξά κοψίματα και τα φυσικά υλικά. Σημείο έμπνευσης για τις θηλυκές του δημιουργίες είναι ο κλασικισμός και η γεωμετρία.


«Οι αποστάσεις μεταξύ των χωρών έχουν πλέον μικρύνει. Όλοι πλέον ταξιδεύουν στο εξωτερικό είτε για δουλειές είτε για διασκέδαση πολύ συχνά. Ακόμη και από την άνεση του γραφείου μας κάθε νέο της μόδας, κάθε τάση είναι ένα κλικ μακριά στην οθόνη του υπολογιστή. Η μόδα είναι μια παγκόσμια γλώσσα. Με λυπεί βεβαίως το ότι παρ’ όλο που το ελληνικό στιλ (βλέπε πέπλο και ντραπέ) θαυμάζεται και υιοθετείται από γυναίκες σε όλον τον κόσμο, στην Ελλάδα είναι προσκολλημένες ακόμα στο ιταλικό στιλ με εξαντρίκ τάσεις.»Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ τα σχόλια δημοσιεύονται αρκεί να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά