Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η πιο πρωτότυπη επίδειξη μόδας με κοστούμια από ανακυκλώσιμα υλικά στη Σύρο

«Τα σκουπίδια του ενός είναι ο θησαυρός του άλλου» λέει η παροιμία που φαίνεται ενέπνευσε τη Θάλεια Ιστικοπούλου να δημιουργήσει εξαιρετικά φορέματα και κοστούμια από τα είδη που πετούν καθημερινά στους κάδους πολλοί άνθρωποι.


Η σκηνογράφος - ενδυματολόγος αποφάσισε σε συνεργασία με την εικαστικό Ρασέλ Γκοσλάν, να παρουσιάσει στο νησί της Σύρου μοναδικές επιδείξεις μόδας με τα μοντέλα να φορούν κοστούμια από ανακυκλώσιμα υλικά, θέλοντας να στείλουν με αυτό τον τρόπο το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Φορέματα φτιαγμένα από σακούλες, κοστούμια από χαρτί που τυλίγουν τα ζαχαροπλαστεία τα πασχαλινά αβγά, κολιέ από cd, καθώς και πολλά άλλα ιδιαίτερα φαντασμαγορικά κομμάτια έκαναν την εμφάνιση τους στη σκηνή «μαγεύοντας» μικρούς και μεγάλους. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως για την κατασκευή των συνολικά 17 κοστουμιών που παρουσιάστηκαν στις εκδηλώσεις της Σύρου δαπανήθηκαν υλικά αξίας μόλις 50 ευρώ.

«Η Σύρος έχει πρωτιά στον τομέα της ανακύκλωσης. Και το μήνυμα αυτό θέλαμε να στείλουμε και μέσα από τα κοστούμια που δημιουργήσαμε με ανακυκλώσιμα υλικά. Χρειάστηκε, βέβαια, δουλειά πέντε μηνών για να κατασκευαστούν τα κοστούμια, καθώς ανάλογα με τα υλικά δουλεύαμε και πολλές φορές αλλάζαμε ιδέες» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η κ. Ιστικοπούλου, που μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα σε δύο τόπους: την Αθήνα και τη Σύρο.

Μεταξύ των μοντέλων που παρουσιάστηκαν στη θεματική επίδειξη κοστουμιών, με τίτλο «Αέναος κύκλος» (η τελευταία επίδειξη θα γίνει αύριο, στις 9 το βράδυ, στην Πλατεία Μιαούλη Ερμούπολης), ήταν ο «Ερωτας», η «Μαργαρίτα», ο «Ηλιος», η «Ανοιξη», η «Θάλασσα» και ο «Πύργος της Βαβέλ».

«Μια απλή παρέλαση κοστουμιών δεν θα έλεγε κάτι. Θέλαμε να έχει νόημα αυτό που θα κάνουμε, να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο την ιδέα της ανακύκλωσης. Χρησιμοποιήσαμε, επίσης, ρούχα και υλικά παλιά που έχουμε στις ντουλάπες μας, τα οποία, αντί να πεταχτούν, μπορούν να μεταποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν εκ νέου» πρόσθεσε η κ. Ιστικοπούλου.

Σημειώνεται πως οι επιδείξεις κοστουμιών έγιναν με τη στήριξη του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Σύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ τα σχόλια δημοσιεύονται αρκεί να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά